DAG 3

Vi åt frukost på Ullevi  pensionat. Fotade lite i den fina trädgården. Sedan satte vi oss i bilen för att styra kosan till Åhus. Ännu en varm dag låg framför oss, tur att bilen har air condition. I Oskarshamn
såg vi Döderhultarnas finurliga träskulpturer på ett museúm. Han kunde verkligen få fram känslan i de människor och djur som han skapade. Han beskrev många olika vardagliga situationer, som bröllop, begravningar,  husförhör och aga.   

Nästa anhalt var Kalmar slott. Där besökte vi förstås det gamla slottet, ursprungligen från 1100-talet. Tintin och mamma var utanför på borggården och såg hur barnen lekte att de var riddare till häst med lans och allt. Inne i slottet såg jag och pappa slottskyrkan, gröna salen, barnkammaren och matsalen. Vi såg också fängelsehålan. Allt var mycket fint.

Vi åt lunch på slottsområdet, med levande jazzmusik i bakgrunden. Bäst var prinskorven. Det tyckte nog Tintin också.  

I Brömsebro, som ligger vid gränsen mellan Småland och Blekinge, fick vi en glimt och en bild, av den mäktiga fredsstenen. Freden skedde 1645 och då avträdde Danmark-Norge bland annat Jämtland/Härjedalen till Sverige.

Blekinge i övrigt gick fort att köra igenom. Det var inte så mycket att titta på, och vi längtade efter att komma fram. Konstigt att kalla Blekinge Sveriges trädgård, det såg vi inte så mycket av.

Till Åhus kom vi vid middagstid. Vi tog in på Åhus Strand, ett fint hotell alldeles vid Östersjön. Vi tog en promenad runt hotellet och stranden förstås. Ser härligt ut, med den mjuka vita sanden. Vi åt god mat på en uteservering alldeles vid stranden. Fullt med folk, men ändå rätt lugnt. Det finns en lång träbrygga rakt ut i sjön. I från den kan man hoppa i lite här och där, eller bara sitta och sola på bänkar.   


Skrivet av min mamma, orkade inte själv haha… ;)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Ditt namn:
Stammis?

Din e-mail (syns bara för mig!):

Din blogg:

Här kan du lätta ditt hjärta:

Trackback
RSS 2.0