Låt dem riktiga artisterna ta plats!

Nu tänkte jag skriva lite om musikindustrin.
Musikindustrin styrs ju nästan helt av, inte helt konstigt, USA.
Därifrån skrivs all musik som blir känd och därifrån kommer alla riktigt stora artister. Det är USA som har skapat idealet om hur en artist ska vara:
Kvinna: Snygg tjej som är villig att sjunga en skitpoplåt med sin ganska så pipiga, inte så ordinära, röst. Sedan ska hon retuscheras och hennes röst ändras. Hon dyker upp på fester och är med i löjliga program. Rösten är inte det viktigaste - bara du är snygg.
Man: Muskelknutte som ser ut som en riktig badboy. Låten blir en snabb upptempo låt och musikvideon blir het där han visar upp sin bara bringa tillsammans med lättklädda tjejer. Han festar med kändisar och gör skandaler, och på detta sätt blir han känd.
Naturligtvis är inte alla såhär, men dem flesta.

Här i Sverige, som är beroende på Hollywood-skvaller, tar såklart efter trenden. Löjliga pojkband som är söta och sexiga tjejer. Så blir det i resten av världen.

Ta tex. Lady Gaga, jag menar, vad har hon gjort sig känd för? Jo, för att vara crazy ha konstiga kostymer på sig. Är det för hennes "otroliga" röst, för hennes egna fantastiska låtar? Nej.

Vad händer då med alla dem entusiastiska och duktiga artister som kanske inte har "idealet", inte bor i USA, men rösten, musiken..!!  Dem försvinner.




RIKTIGA ARTISTER SKRIVER EGNA LÅTAR OCH ÄR SIG SJÄLV.



Musik ska inte ha ett ideal, musik ska väcka folks känslor och beröra in i själen. Musik är för tillfredställa våra sinnen och göra oss hänförda. Inte för att skapa dumma ideal som förvränger bilden av musik.


Amy MacDonald är
en riktig artist. Hon skriver all sin musik själv och har en magnifik röst. Hon är dock inte så känd i USA pga att hon inte har det ideal som dem har där. Men hon är banne mig en artist som borde bli känd. Hon är bäst.

Kommentarer
Skrivet av: m a t i l d a

svar; uschdå, ont i magen är nästan det värsta som finns :(

2010-05-12 @ 15:14:42
URL: http://sparklegirl.blogg.se/
Skrivet av: m a t i l d a

svar; ja det kan man verkligen undra :p

tack så mycket :)

2010-05-12 @ 17:59:51
URL: http://sparklegirl.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Ditt namn:
Stammis?

Din e-mail (syns bara för mig!):

Din blogg:

Här kan du lätta ditt hjärta:

Trackback
RSS 2.0