DAG 8

Idag lämnade vi Åhus - tack för den här gången! Fortfarande otroligt varmt - runt 30 grader. Bilen är bästa platsen just nu. Så det var rätt skönt att packa in grejerna i bilen och sätta igång motorn och förstås då bilens air condition.

Nu skulle vi åka till Växjö och hälsa på pappas bror Sven och hans Lena. På vägen stannade vi till vid slottet Trolle-Ljungby som såg väldigt välskött och fint ut. Intill låg en gammal kyrka, som vi gick in. Kyrkor är bra, särskilt när man behöver svalka. Tintin fick följa med in också!   

Mamma och pappa ville köpa glas så vi tog en avstickare till Bergdala, där man både blåser och säljer sina glas. Tänk, att stå och blåsa glas i den här hettan! De hittade hur som helst inget som passade, så vi fortsatte ganska snart mot Växjö. Där började vi med att besöka Utvandrarnas Hus. Det var ju många från Småland, men från övriga Sverige också, som emigrerade till USA, i slutet av 1800- och början av 1900-talen. Man kan bara hoppas att de fick ett bättre liv i Amerika, men många, kanske de flesta hade det nog svårt även där.

Sedan var det dags att åka hem till Sven och Lena. De bor i ett trevligt radhusområde, strax utanför stan. Lena har en fantastisk trädgård, som det nästan var för varmt att sitta i. Vi fick jättegod mat, bland annat en kantarellstuvning som var god till en stek. På kvällen gick vi till Helgasjön och badade. Det var så skönt! Så klart såg vi på matchen om tredje pris i fotbolls-VM mellan Tyskland och Uruguay. Tyskland vann!!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Ditt namn:
Stammis?

Din e-mail (syns bara för mig!):

Din blogg:

Här kan du lätta ditt hjärta:

Trackback
RSS 2.0