DAG 2

Igår så åkte vi från Falun för att ta oss till Gamleby, utanför Västervik.
Vi stannade i lilla mysiga Säter i vackra Säterdalen. Där så promenerade vi i det heta vädret i dalen. Det var mycket vackert och oerhört hett!
Sedan så blev det dags för "historiens vingslag"! Vi åkte till Anundshög, ett jättestort gravmonument. Där finns skeppsättningar, en runsten och en 9 m hög grav. Häftigt!
Vi körde på tills vi kom fram till Kvicksund, mellan Västerås och Eskilstuna. Där käkade vi lite innan det var dags att ge sig av igen.
Sista stoppet på resan blev till söta Söderköping, vid Göta Kanal. Så gulligt och trevligt! Stanna där om ni passerar!

När vi väl kom fram till Gamleby var det inte alls som vi hade väntat oss. Man tror ju att det ska vara en by med några gårdar, men det var ett väldigt utbrett samhälle. Pensionatet som vi både på hette Pensionat Ullevi. Det var en mycket angenäm gård med tre hus som man kunde bo i. Där fanns också en elegant trädgård med många äppelträd.
Det första vi gjorde när vi kom fram, (förutom att checka in förstås!), var att åka till Hammarsbadet, en fin badplats med sand. Vattnet var så skönt, (och salt!). Efter det blev det direkt till toget för att äta god mat. Gamleby är väl värd att se!
Efter mat i magen så drog vi oss till hotellt igen för att titta på lite fotboll. Spanien slog ut Paraguay.
Om ni har vägarna förbi så stanna vid Gamleby och checka in på Pensionat Ullevi!

Och btw, TYSKLAND SLOG UT ARGENTINA!! TYSKLAND, TA DET HÄR

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Ditt namn:
Stammis?

Din e-mail (syns bara för mig!):

Din blogg:

Här kan du lätta ditt hjärta:

Trackback
RSS 2.0