DAG 4

Ännu en varm och skön dag. Efter en mycket bra frukost, med massor att välja på, kände vi oss redo att utforska vår omgivning. Åhus ligger ju inte i Österlen, om man ska var noga, men nära dit är det. Det är förresten nära till allt här nere. Först ville vi se oss runt i Åhus. Det var  fint i centrum. Inte så mycket butiker kanske, men jag hittade en turkos långklänning. Vi strosade runt och satte oss sedan och pustade ut på ett café.   

Vi tog bilen och for iväg till Brösarps backar, som definitivt hör till Österlen. Det är ett jättefint område med gröna kullar, äppelträd och små stigar hit och dit. Efter det styrde vi kosan mot Haväng. En ort med ett sånt vackert namn måste var väldigt vacker, tänkte vi. Och det var den också, även om det inte fanns så många gårdar där direkt. Det som fanns var ett  trevligt vandrarhem, ett friluftsmuseum och några ridskolor.

Kivik stod sedan på tur. Där brukar de varje år ha en stor marknad och vi såg området där de ska hålla till. Byn var jättesöt! Rosor klättrade på husväggarna och husen var små och söta. Allt såg väldigt välordnat ut. Måste kosta mycket att bo där. Vi åt lunch nere vid hamnen. Mamma och pappa var nöjda med sina fiskrätter och själv åt jag vietnamesiskt. Tintin slokade under bordet i värmen.

När vi kommit tillbaka till hotellet tog jag och pappa ett dopp. Rätt varmt och skönt och fin sandbotten. Tintin gillade att gräva djupa hål i sanden. Undra just om han trodde att det skulle finnas råttor där?

Middagen åt vi på en restaurang på hotellområdet. Det var mysigt och fint men vi inte så nöjda med maten. Pappa lämnade tillbaka sin sushi. Men han surade inte för det.

Skrivet av mamma.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Ditt namn:
Stammis?

Din e-mail (syns bara för mig!):

Din blogg:

Här kan du lätta ditt hjärta:

Trackback
RSS 2.0