DAG 5

Idag ville vi se nya delar av Österlen. Vädret var bra, men det var inget badväder. Vi körde mot Ystad, men stannade till på olika platser innan dess. Första stoppet var Hallamölla, en gammal kvarn med anor från 1200-talet. Vi trodde det var en väderkvarn, den det visade sig vara resterna av en vattenkvarn. Den låg väldigt fint och grönt. Sedan stannade vi till vid Chistinehovs slott, från 1700-talet, som är i släkten Pipers ägo. Mycket fint och välbevarat. Det fanns en ekopark intill där hjortar och vildsvin kunde ströva ostört.

Så var vi då i Ystad. En pittoresk liten stad, med rosor framför varje port. Kanske kommer vi mest ihåg den som staden där pappa gick vilse på vägen från apoteket (inköp av skavsårsplåster). Vi åt lunch på ett mysigt ställe på gågatan. Roligt att sitta och titta på allt semesterfirande folk som drog förbi.

Nu var vi badsugna. Och därför drog vi iväg mot Ystads havsbad. Jag och pappa tänkte doppa oss, bytte om och kände på vattnet, men det var faktiskt för kallt. Istället låg vi en stund och solade. Ja, inte Tintin förstås, han hade det bra i skuggan.

Lagom avslappande åkte vi vidare mot Ales stenar. Ett “måste se” här i Skåne. En magisk skeppssättning med 87 stenar av olika storlek, som låg högt uppe på en ås. Vi njöt av utsikten över Östersjön, glittret i vattnet och de fluffiga molnen. Stenarna, ja hela platsen, hade en särskild kraft, tyckte vi. Jag plockade med mig en fjäder som minne och mamma en sten. Undrar hur stenarna kom hit? Vilka fixade det och varför?
Jag kände mig otroligt harmonisk där… Magiskt!

Väl hemma igen i Åhus skyndade vi oss för att äta en god middag vid stranden. Vi hade lite bråttom för vi ville ju så gärna se fotbollsmatchen mellan Tyskland och Spanien, Heja Tyskland!!

Skrivet av mamma.

Kommentarer
Skrivet av: Ameee

ska du rösta elr vill du att någon annan ska vinna kom igen rösta

2010-07-08 @ 22:32:23
URL: http://worldsgossip.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Ditt namn:
Stammis?

Din e-mail (syns bara för mig!):

Din blogg:

Här kan du lätta ditt hjärta:

Trackback
RSS 2.0